beeldmerk02 

Wie ik ben

fotoels3Mijn naam is Els de Ruijter.  Ik ben geboren in 1958. Rond mijn 25ste jaar ben ik in aanraking gekomen met lichaamswerk. Ik zat toen behoorlijk vast in mijn lijf, was heel onzeker en had veel last van maagklachten. Praten met een psycholoog hielp toen voor een stukje. Maar bij een lichaamsgerichte therapeute begon ik te uiten wat ik voelde en al die jaren had weggestopt. Door te praten en tegelijkertijd bewust te worden wat ik voelde, verdwenen mijn lichamelijke klachten.

Door meer naar de signalen van mijn lijf te durven luisteren, ben ik een vrijer en rijker mens geworden. Nog steeds  leef ik meer vanuit ‘wie ik ben’ dan vanuit wat er van mij verwacht wordt. Ik heb geleerd mezelf te durven zijn en mijn zelfhelende kracht ontdekt.

Naast mijn praktijk ben ik ook een aantal dagen werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg  als praktijkondersteuner GGZ bij huisartsenpraktijken.  

De driejarige opleiding aan de ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) en de vierjarige opleiding Lichaamsgerichte psychotherapie bij Bodymind heb ik beiden succesvol afgerond.j Ik ben  een gecertificeerd SDDO therapeute (Stromend door de Overgang).

Ik ben trainer van de cursus 'Leven in je Lijf'. Dit is een bijzondere cursus lichaamswerk, bedoeld voor mensen die willen kennismaken met lichaamswerk of die hiermee al enige ervaring hebben maar dit verder willen verdiepen.